2016. február 16., kedd

Zablepény avokádóval és buggyantott tojással


Ráérős hétvégén, fél óra alatt elkészíthető igazi villás  reggeli!



Hozzávalók:
6 lepényhez

100g zabpehely, apró szemű
150g víz
fél tk.só
fél tk sütőpor
1 tojás
1 ek. kókuszzsír

3 kisebb avokádó
6 tanyasi tojás
1 ek ecet 10%-os
1 marék rukkola
1 kisebb cékla, vékony csíkokra vágva
9 koktélparadicsom
1 lime leve

frissen őrölt bors


Elkészítés:

  1. A zabpelyhet és a vizet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és a sütőport, jól elkeverjük és 15 percre félre tesszük. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, egy kanálnyi kókuszzsírral, amíg melegszik, egy villával belekeverjük a tojást a zabpelyhes keverékbe. Egy púpos evőkanálnyi tésztát a palacsintasütőbe kör alakúra simítok (egyszerre hármat), majd pár perc alatt megsütöm a lepények mindkét oldalát.
  2. Buggyantott tojáshoz egy lábasban forraljunk vizet, öntsünk bele 1 ek. ecetet, vegyük le a hőfokot. Egy kávés csészébe felütött tojást, óvatosan csúsztassuk a vízbe. Három percig főzzük a tojást, majd szűrőkanállal vegyük ki és csepegtessük le. (én egyszerre egy tojást főzök)
  3. Az avokádót vágjuk ketté, vegyük ki a magját, egy kanál segítségével "hámozzuk" meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
  4. Egy lepényre tegyünk avokádó szeleteket, buggyantott tojást, sózzuk, tekerjünk rá borsot és csepegtessünk rá pár csepp lime-ot. Rukkolából, koktélparadicsomból és céklából tegyünk ízlés szerint minden tányérra.
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése