2016. október 17., hétfő

Sütőtökös-vörös áfonyás zabkeksz

 Az ősz nem a legkedvesebb évszakom! A szürke, esős időbe muszáj egy kis színt vinni, mondjuk egy kis sütőtökkel.Mindig többet sütök, mert nagyon szeretjük a belőle keszült édességeket. Most egy tej-, tojás- és lisztmentes kekszet készítettem. Próbáljátok ki, gyerekjáték az elkészítése, nagyon finom és egészséges!



Hozzávalók:
(12 darabhoz)

1 csésze nagyszemű zabpehely
1 csésze aprószemű zabpehely
2/3 csésze tökmag
1/4 csésze  lenmag
2/3 csésze aszalt áfonya
1/2 tk. őrölt fahéj
1/2 tk  őrölt gyömbér
csipet só
3/4 csésze tökpüré
1/4 csésze méz
1/4 csésze olvasztott kókuszzsír




Elkészítés:

  1. A lenmagot  aprítógépben vagy kávédaralón pehellyé őröljük. A száraz anyagokat egy tálba mérjük, összekeverjük. 
  2. Hozzáadjuk a tökpürét, rácsurgatjuk a mézet és a kókuszzsírt. Kézzel jól összedolgozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig hagyjuk, hogy a massza pihenjen.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 12 részre osztjuk, egymás mellé sorakoztatjuk (én egy müanyag teaszűrőbe nyomkodom, majd a tepsihez ütöm), majd 15-20 perc alatt készre sütjük!
Kellemes sütögetést!
Cecil



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése