2015. május 27., szerda

Parmezános cukkini csíkok

A cukkini egy igazi nyári zöldség. Könnyen beszerezhető és olcsó is! Én sokféleképpen használom, lecsóba, omlettbe, sőt cukkinikrémet is gyakran csinálok. A mostani verzió tökéletes egy könnyű nyári vacsorára ,de köretként is megállja a helyét. Sütéssel együtt fél óra alatt elkészíthető.






Hozzávalók:

6 cukkini, kisebb (kb. 20cm)
5 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
8 dkg reszelt parmezán
só, bors

A mártogatóhoz:

2 dl görög joghurt, házi joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
egy csipet chili
4 levél friss menta
1 tk. olívaolaj
frissen őrölt bors


Elkészítés:

A cukkiniket alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, a végeit eltávolítjuk. Hosszába négy fele vágjuk. Egy lapos tányérba összekeverjük az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citrom levet, sót és a frissen őrölt borsot.Egyesével megfürdetjük benne a cukkini csíkokat. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire sorakoztatjuk őket és megszórjuk a frissen reszelt parmezánnal.
180 fokra előmelegített sütőben , 15-20 percig sütjük.

A mártogatóhoz összekeverjük egy kisebb tálba a joghurtot, a fokhagymát, a chilit, borsot és a sót. A tetejére löttyintünk egy kanál olívaolajat,és rászórjuk a vékony csíkokra vágott mentát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése