2015. július 8., szerda

Mediterrán zöldséges csirke

Nagyon egyszerű egy edénybe elkészíthető zöldséges csirkeétel. Lényege a jó minőségű csirke hús és,hogy  ne sajnáljuk az időt jól  lepirítani a zöldségeket. Én egy egész kisebb házi csirkéből készítettem, de nyugodtan válasszunk a csirkének,olyan részeit, amit a család szeret.
Mi a forróságban csak csicseriborsó salátát  és egy kis kenyeret ettünk mellé.




Hozzávalók:

1-1,2 kg csirke
olívaolaj
1 kisebb fej hagyma,
1 tk. római kömény
1 dl száraz fehérbor vagy víz
3 kápia paprika,
1 padlizsán,
5 paradicsom
1 chili
pár levél lestyán
8-10 levél  bazsalikom
só, bors ízlés szerint


  1.  A csirke darabokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük.  Egy edénybe olívaolajat hevítünk és a húsok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Inkább két részletben csináljuk, hogy piruljon és ne főjön. Amikor elkészült egy tányérra szedjük és félre tesszük.
  2. Ugyanebbe az edénybe lepirítjuk, az ujjnyi csíkokra vágott paprikát.Kiszedjük, majd jöhet a kockára vágott padlizsán.
  3. Az edénybe egy löttyintésnyi olívaolajon megfuttatjuk először a római köményt, majd   a kockára vágott hagymát. Mehet bele az elősütött hús, pár percig tovább pároljuk, amíg el nem fövi a levét. Felöntjük borral, hagyjuk ,hogy az alkohol elpárologjon, beletesszük  a lestyánt, a bazsalikomot.és a chilit. Sózzuk és bőven tekerünk rá borsot. Lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.
  4. Óvatosan összekeverjük az elősütött zöldségekkel és a felkockázott paradicsommal. Mehet vissza a sütőbe, addig, amíg a hús meg nem puhul, de a zöldségek még nem főnek szét.
  5. Tálalásnál tehetünk rá egy kanál görög joghurtot vagy tejfölt. Köretnek bulgurt, jázmin rizst vagy egyszerűen friss kenyeret kínáljunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése