2016. április 13., szerda

Japán sajttorta

 Sajttorta három hozzávalóból? Igen! Gyors, könnyű és nagyon finom! Érdemes kipróbálni!






Hozzávalók:

250 g fehér csokoládé
250 g natur krémsajt vagy mascarpone, szoba hőmérsékletű
6 tojás


Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az oldalátkívülről, pedig alufóliával körbe tekerjük, hogy sütés közbe a víz be ne szivárogjon.
  2.  A tojásokat szétválasztjuk. A fehér csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett felolvasztjuk. 
  3. A csokis tálat levesszük a gőzről, belekeverjük a krémsajtot, majd egyesével a tojások sárgáját. A fehérjéből kemény habot verünk és a csokis krémsajtos masszába forgatjuk .
  4. A masszát tortaformába öntjük, amit egy tepsibe teszünk és öntünk mellé meleg vizet. 
  5. 170 fokon 40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna színű nem lesz. Kikapcsolt sütőbe hagyjuk még 10 percet.
  6. Amikor teljesen kihült a torta, porcukorral meghintve, savanykás lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése