2016. április 13., szerda

Papardelle kucsmagombával és medvehagymával

 Amikor a piacokon megjelenik a kucsmagomba és a medvehagyma, már biztos, hogy itt a tavasz! A kucsmagombának több fajtája van, az ízletes, a cseh és a hegyes kucsmagomba. Nagyon sokféleképpen elkészíthető , a nagyobbak töltve, a kisebbeket párolva tésztával vagy polentával.







Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
2 ek.vaj
5 szál újhagyma , karikára vágva
50 dkg kucsmagomba,
1 csokor medvehagyma,
fél csokor petrezselyem
30 dkg papardelle, tagliatelle vagy szélesmetélt
3 dkg parmezán
só, bors



Elkészítés:

  1.  A gombát megtisztítjuk, megmossuk és jól lecsepegtetjük. (ne áztassuk, éppen csak öblítsük le) Vágjuk félbe vagy negyedekbe. Egy lábasba forraljunk vizet a tésztának.
  2. Egy serpenyőbe melegítsük fel az olívaolajat, elsőként dobjuk bele az újhagymát, amikor már van egy kis színe, mehet hozzá a kucsmagomba. Addig pároljuk, míg a gombának elfő a leve. Sózzuk,borsozzuk.  A medvehagymát csíkokra vágjuk és a gombához keverjük, a vajjal együtt. Most már csak, addig fözzük, amíg a vaj el nem olvad.
  3. Közben a forrásban lévő sós vízbe fözzük ki a tésztát (al dentére), kevés főzőlével együtt szedjük a gombás mártásra és jól forgassuk össze.
  4. Azonnal tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel és reszelt parmezánnal megszórva.
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése