2016. március 6., vasárnap

Avokádós csokoládékrém vérnaranccsal

Egy gyorsan elkészíthető laktózmentes desszert, ami igazán alakbarát és az alapja az avokádó. Öt perc alatt elkészül és kiváló alternatívája a hagyományos csokoládépudingnak.



Hozzávalók:
(kb. 4 adag)

2 érett avokádó
2,5 dl kókusztej (sűrű)
2 ek. kakaó, cukrozatlan
csipet só
édesítő, ízlés szerint
1/2 tk. őrölt kardamom
1 vérnarancs leve

Elkészítés:

  1. Az avokádót ketté vágjuk és egy kanállal egy tálba tesszük a belsejét. Hozzáadjuk a kakaót, a sót, a kardamomt és az édesítőt. Ráöntjük a kókusztejet és pürésítjük. Közben kóstolgatjuk, ha szükséges még adhatunk hozzá a kókusztejből és a cukorpótlóból. A lényeg, hogy az avokádó ízét semlegesítsük! Lehet picit hígabb, mert a hütőben picit sűrűsödni fog. 
  2. Adagoljuk tálkákba és fél órára tegyük hűtőszekrénybe. Tálaláskor csorgassuk rá a vérnarancs levét.
Jó étvágyat!
Cecil


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése