2016. március 10., csütörtök

Zabpalacsinta lenmagpehellyel

Zabpehelyből és vízből készül ez a palacsinta egy tojással és némi lenmagpehellyel. A lenmagból kávédarálón pár másodperc alatt készíthetünk pelyhet, amitől a palacsinta kap egy plussz ízt és a szénhidráttartalma is csökken! Fogyaszthatjuk édesen vagy sósan is.Én cukormentes lekvárral és eperrel kínáltam!


Hozzávalók:
(10- 12 darabhoz)

450 ml víz
1 tojás
csipet só
130 g zabpehely
2 ek. lenmagpehely
késhegynyi sütőpor

zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

  1. Egy tálba mérjük először a vizet, utána a többi hozzávalót, botmixerrel összeturmixoljuk. 20 percre félre tesszük.
  2. Kevés zsiradékon süssük ki egyesével a palacsintákat. Ízesített túróval, lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk!
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése