2016. március 19., szombat

Töltött cukkini-hús nélkül

Sokszor vásárolok úgy, piacon vagy multiban, hogy valami meg tetszik, de nem igazán tudom, mi lesz a sorsa . Így jártam, ezzel a négy kb.teniszlabda nagyságú gömb cukkinivel is. Végül hús nélkül, quionával és zöldségekkel töltöttem meg! Mivel a cukkini elég jellegtelen ízű zöldség, így egy kicsit bátrabb fűszerezés nagyon jót tesz neki. Quiona helyett használhatunk fehér vagy barnarizst, kuszkuszt,bulgurt.




Hozzávalók:

4 kisebb gömb cukkini
1 dl quiona, többször átöblítve
2 dl víz
csipet só
2 ek. olívaolaj
1 tk. római kömény
5 szál újhagyma, felkarikázva
1 chili paprika (elhagyható)
15 dkg spenót, kb. 2 centis csíkokra vágva
12 szem koktélparadicsom, félbe vágva
fél citrom
5 dkg feta

frissen őröltbors

Elkészítés:

  1. Vízben egy csipet sóval megfőzzük a quionát 15-20 perc alatt. A cukkiniket megmossuk, félbe vágjuk és egy kiskanállal kivájjuk a belső részüket.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a római köményt, majd pár másodperc után az újhagymát és a chilit. Amikor a hagyma már kapott egy kis színt mehet hozzá a cukkini kikapart belseje. Fedjük le a serpenyőt, kb. 3 percig pároljuk, utána mehet bele a spenót, tegyük vissza a fedőt. Legvégül a paradicsomot adjuk hozzá, sózzuk és borsozzuk.
  3. Az elkészült zöldségekhez keverjük hozzá a megfőtt quionát és csavarjunk  rá a fél citrom levét. Egy tűzálló tálat pár csepp olívaolajjal kenjünk ki, a cukkiniket töltsük meg, tegyük a tálba és legvégül morzsoljunk rá fetát.
  4.  180 fokra előmelegített sütőben lefedve 30-40 percig sütjük  amíg a cukkini megpuhul. Az utolsó tíz percben fedő nélkül.
Jó étvágyat!
Cecil




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése