2015. október 20., kedd

Pirítós avokádóval és füstölt pisztránggal

 Egy ráérős hétvégi reggelen érdemes elkészíteni ezt a szendvicset. Nagyon kiadós és nem utolsósorban egészséges!






Hozzávalók:

6 kisebb szelet kenyér, pirítva
vaj
1 csomag füstölt pisztrángfilé, natur
3 ek. tejföl
1 ek. frissen reszelt torma (elhagyható)
1 szál újhagyma
fél avokádó, vékonyra szeletelve
3 szem koktél paradicsom
só, frissen őrölt bors
pár csepp lime vagy citrom
olívaolaj

Elkészítés:

  1. A kenyereket megpirítjuk. A tejfölbe belereszeljük a tormát, egy csipet sót keverünk bele.
  2. Összeállítjuk a szendvicseket:  megvajazzuk a pirítóst, majd szép sorba rétegezzük. Füstölt pisztráng, tormás tejföl, újhagyma karikák, avokádó, koktél paradicsom. Sózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot, csepegtetünk rá pár csep lime-ot és olívaolajat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése