2015. október 14., szerda

Spaghetti aglio, olio e peperoncino


Spagetti fokhagymával , olívaolajjal és chili paprikával. Amíg felforr a víz és megfő a tészta elkészül a szósz is, néhány hozzávalóból. Az olasz háziasszonyok hetente készítik, hiszen minden hozzávaló megtalálható a konyhájukba és pár perc alatt kész az ebéd vagy vacsora.






Hozzávalók:
(2 adaghoz)

20 dkg spagetti
4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
3 kisebb chili paprika, kimagozva, felszeletelve
5 ek. olívaolaj
fél csokor petrezselyemlevél, apróra vágva
só, frissen őrölt bors
2 marék frissen reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb fazékba tegyünk fel vizet a spagettinek. Amikor felforrt dobjunk a vízbe sót és tegyük bele a spagettit is.
  2. Amikor a spagetti, már kb. 5 perce fő, kezdjük el készíteni a "mártást". Egy nagyobb serpenyőbe öntsük az olajat, tegyük bele a fokhagymát és a chilit. Csak most kapcsoljuk be a gázt , 1-2 percig süssük, amíg kap egy kis színt a fokhagyma és a chili, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Sózzuk és bőven tekerjünk rá borsot. Amikor a spagetti al dente-re főtt, szedjük a fokhagymás szószra, adjunk hozzá  4-5 evőkanál főzővizet. Jól forgassuk össze és készen is vagyunk.
  3. Azonnal, forrón tálaljuk, frissen reszelt parmezánnal és finomravágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése