2015. október 12., hétfő

Zellerkrém leves sült almával és pirított dióval

 Selymes, sűrű krém leves, amit igazán különlegessé tesz a sült  rozmaringos alma és a pirított dió. A zeller egy olcsó, viszont nagyon egészséges zöldség, amihez könnyű hozzájutni. Energiaszegény, sok rostot és ásványianyagot tartalmaz.







Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
1 nagy zeller, felkockázva
1 burgonya , felkockázva
1,5 l húsleves vagy víz
4 ek. tejszín
só, bors

2 marék dió, durvára vágva
2-3 savanykás alma, felkockázva
1 ek olívaolaj
1 tk.vaj
1 ág romaring



Elkészítés:

  1. Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zellert és a burgonyát. Jól átkeverjük, majd felöntjük, annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve, puhára fözzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük , majd a tejszínnel még egyet forralunk rajta. 
  2. A diót egy száraz serpenyőbe megpiríjuk, félretesszük. Ugyanabba az edénybe öntünk egy evőkanálnyi olívaolajat, beletesszük az almakockákat és a rozmaringot. Erősebb lángon sütjük, úgyhogy minden oldala kapjon egy kis színt és megpuhuljon. Inkább rázogassuk, mint keverjük, így szépen egybe maradnak az almakockák. A legvégén dobjuk rá a vajat.
  3. Tálalásnál a forró leves közepére halmozunk a sült almából és megszórjuk pirított dióval.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése