2016. január 20., szerda

Csicseriborsó fasírt

 A gyömbéres sárgarépa főzelékhez készítettem ezt a csicseriborsó fasírtot. A fűszerezése megegyezik a falafelével. A különbbség az, hogy főtt csicseriborsót használok és nagyon kevés zsiradékban sütöm a megformázott "fasírtokat". Kipróbáltam serpenyőben és sütőben is, nagy különbség nincs közte, ha meleg a sütőnk, akkor érdemes ott sütni. Nagyon laktató!



 Hozzávalók:
12 darabhoz

2 csésze csicseriborsó
2 ek. olívaolaj
1 kisebb hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 tk. chilipehely
1 tk. római kömény
1 tk. koriandermag
2 tojás
fél csokor petrezselyem
frissen őrölt bors

olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Előző este leöblítjük a csicseriborsót, majd kétszeres mennyiségű  hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy fazékba öntjük és lefedve pici sóval megfőzzük, de nem teljesen puhára. Tésztaszűrőbe borítjuk, hagyjuk jól lecsepegni.
  2. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, elzárjuk a gázt és hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet.
  3. Egy száraz serpenyőbe megpirítjuk a római köményt és a koriander magot. Mozsárba összetörjük.
  4. Húsdarálón ledaráljuk a megfőtt csicseriborsót. Összekeverjük a hagymával, a fűszerekkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk. Kézzel jól összegyúrjuk. Nedves kézzel golyókat formálunk, majd kissé ellapogatjuk őket.
  5. Kétféleképpen süthetjük: forró serpenyőben pici zsiradékon, 3-3 percig oldalanként vagy 30 perc alatt a180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron. Ilyenkor pici olívaolajat locsoljunk a papírra, felidőben pedig  forgassuk át.
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése