2016. január 31., vasárnap

Narancsos cheesecake brownie

A sajtorta és a brownie édes kettőse ez a sütemény! Alul egy puha, szaftos csupa csoki réteg, rajta egy narancsos savanykás sajtkrém. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert. Másnapra még tökéletesebben összeérnek az ízek, már ha marad belőle! Nálunk általában nem szokott!



Hozzávalók:
(24x35 cm-es tepsihez)

150 g vaj
200 g étcsoki
135 g cukor
4 tojás, szobahőmérsékletű
50 ml espresso kávé, hideg
24 g kakaó, cukrozatlan
125 g liszt
4 g sütőpor
pár csepp vanília kivonat
nagy csipet só

350 g sajtkrém, szobahőmérsékletű
65 g cukor
1 tojás, szobahőmérsékletű
1 narancs reszelt héja
3 ek. narancslé

Elkészítés:

  1.  A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sajtkrémet és a cukrot nagy fokozaton gépi habverővel keverjük össze, kisebb fokozatra kapcsolva adjuk hozzá a narancslevet és a héjat, majd a tojást. Félre tesszük.
  2. Mérjük  egy tálba a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. A vajat és az étcsokit vízfürdő felett felolvasztjuk, levesszük a tálat a vízről, majd kézi habverővel először a cukrot keverjük bele, utána egyesével a tojásokat, majd a kávét és legvégül a lisztes keveréket.
  3. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Az étcsokis keverékből tegyünk félre 12 evőkanálnyit, a többit öntsük a tepsibe, simítsuk el. 
  4. A sajtkrémes keverékkel beborítjuk a brownie alapot, rákanalazzuk a félre tett 12 kanálnyit foltokban. Egy tompa hegyű késsel először hosszában, majd vízszintesen mintát rajzolunk bele.
  5. 30 perc alatt megsütjük. Kihülve nagyobb kockákra szeletelve tálaljuk!
Az eredeti recept itt található!
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése