2015. december 16., szerda

Sajttorta bonbon

 Aki szereti a sajtortát, az ezt a bonbon is imádni fogja. Nagyon egyszerűen elkészíthető, csak csokit kell felolvasztani, betölteni sajtkrémmel, majd lezárni egy újabb olvasztott csoki réteggel. Kihülés után, azonnal fogyasztható, így kb. 40 perc alatt kész is! (ami nagyon fontos a csokit ne melegítsük túl, mert akkor darabos lesz) Aki nagy étcsokoládé rajongó, készítse csak abból! Gasztroajándéknak kíváló!








Hozzávalók:
24 darabhoz

150g  étcsokoládé, kisebb darabokra vágva
200g  tejcsokoládé, kisebb darabokra vágva
2 ek. olaj, semleges ízű
fél doboz sajtkrém, szobahőmérsékletű
2 ek.porcukor
fél tk. vanília kivonat
1 tk. citromlé
pár csipet tengeri só

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a sajtkrémet a porcukorral, a vaníliával és a citromlével. Egy kisebb zacskóba töltjük ( a zacskó egyik sarkát egy pohár aljára nyomjuk, a maradék részt pedig, kívűlre hajtjuk), megcsomózzuk és hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Vízfürdő felett felolvasztjuk az étcsokit egy kanál olajjal.  Közben egy mini muffinformát kibélelünk bonbon kapszlikkal (ha nincs formánk egy tálcára sorakoztassuk ). A felolvasztott csokiból egy-egy teáskanálnyit adagolunk a mélyedésekbe. Menet közben párszor ütögessük a pulthoz, majd 15 percre tegyük a hűtőbe.
  3. A sajtkémes zacskó sarkán egy kisebb lyukat vágunk és a megszilárdult csoki közepére nyomunk belőle egy-egy halmot, a szélein körben maradjon hely.
  4. Felolvasztjuk a tejcsokit is egy kanál olajjal. Zacskóba tesszük és óvatosan megtöltjük a tetejéig a kapszlikat. Végül megszórjuk csippentésnyi sóval a tetejüket! 
  5. Hűtőbe tesszük! Fogyasztás előtt fél órával vegyük ki!
Kellemes készülődést!
Cecil


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése