2015. december 4., péntek

Spenótos-tükörtojásos szendvics

Reggelizz, úgy mint egy király! Na, ez egy király szendvics! Igazán recept se kellene hozzá, de azért írom le, mert sokunknak gondot okozhat egy változatos, egészséges reggeli összeállítása. Itt egy alternatíva! A bébi spenót íze, nem annyira harsány, mint a nagyobb testvéreinek, így nyugodtan próbálkozzunk vele. Nálunk bevált! Aki pedig, készít otthon házi joghurt-ot, az csepegtesse le vékony konyharuhán egy napig, sózza és kész is a házi sajtkrém. A tökéletes tükörtojás elkészítéshez minden háziasszonynak van valami praktikája, serpenyőben vagy sütőben, vajon vagy olajon, az mindegy csak lehetőleg tanyasi tojást vegyünk!










Hozzávalók:
(2 szendvicshez)

4 vékony szelet rozs vagy teljes kiőrlésű kenyér
2 marék bébi spenót, megmosva, leszárítva
2 nagyobb tanyasi tojás
1 kápia paprika, vékony csíkokra vágva vágva
sajtkrém
vaj

Elkészítés:

  1. Egy kevés vajon megsütjük a tojásokat, sózzuk. pár percig hagyjuk hülni.
  2. Összeállítjuk a szendvicset: megkenjük sajtkrémmel a kenyereket, rátesszük a spenótot, majd a tükörtojást, végül a csíkokra vágott paprikát. Azonnal fogyaszthatjuk vagy csomagoljuk.
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése