2015. június 16., kedd

Minestrone-nyári zöldségleves

A minestrone egy olasz zöldségleves. Évszakonként és területenként mindig más kerül bele. Nyáron a könnyebb zöldségek, télen hüvelyesek. Most először próbáltam mángolddal, mert nem találtam spenótot a piacon. Nem okozott csalódást, legközelebb is kerül majd  levesbe. Figyeljünk, hogy a zöldségeket, semmiképpen se főzzük szét. Maradjanak roppanósak!




Hozzávalók:


3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
1 szál sárgarépa
1 kisebb zeller
1 kisebb káposzta
1 közepes cukkini
20 dkg zöldbab
25 dkg mángold vagy spenót
6-8 levél bazsalikom
1 l. paradicsomlé 100%-os
5 dkg frissen reszelt parmezán
só, bors

Elkészítés:

 Az olívaolajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, beledobjuk a babérlevelet, a karikára vágott sárgarépát és a kisebb csíkokra vágott zellert. Erős lángon jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Sózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá. 10-15 percig fedő alatt főzzük, majd beleöntjük a paradicsomlevet. Amikor újra felforr a levesünk mehet hozzá a két  ujjnyi darabokra vágott zöldbab, majd a cukkini , amit mérettől függően hosszába negyedbe,vagy félbe vágva felkarikázunk. Mehet bele 4-5 levél bazsalikom is. Amikor a zöldségek roppanósra főttek, elzárjuk a gázt . Ilyenkor kerül bele a csíkokra vágott mángold vagy spenót és a maradék bazsalikom.
Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése