2015. június 30., kedd

Levendulás panna cotta meggy zselével

A panna cotta egy Olaszországból származó puding. Az alap hozzávaló a jó minőségű, magas zsírtartalmú tejszín és tej. Éredemes előző nap elkészíteni, kiadagolva, így nem okoz gondot a gyors és esztétikus tálalás. Ízesíthetjük vaníliával, kardamonnal, levendulával vagy akár rózsaborssal is. Én most egy teáskanálnyi levendulával "dobtam" fel az alapreceptet, aki idegenkedik tőle nyugodtan helyettesítheti, mondjuk egy kis bourbon vaníliával. Egy nyári ebéd méltó lezárása ez a desszert.





Hozzávalók:

7,5 dl tejszín 30%-os
2,5 dl tej
4 ek.cukor
1 ek zselatin
1 tk. levendula virág

30 dkg magozott meggy
1 ek. cukor
1 dl víz
1 ek. étkezési keményítő

Elkészítés:

A pudinghoz, egy tálba összekeverjük a cukrot a zselatinnal. A tejet és a tejszínt egy kisebb vastagabb aljú lábasba mérjük és mérsékelt lángon főzzük. Amikor már langyosodik , öntünk egy keveset a zselatinos cukorhoz. Jól elkeverjük, majd visszaöntjük a lábosba. Állandó kevergetés mellett hagyjuk , hogy a cukor és a zselatin jól feloldódjon. Forralni nem kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése