2015. június 2., kedd

Pissaladier-Nizzai hagymás lepény





Pissaladiere!A franciák lepénye, ami készülhet, omlós vagy kelt tésztából. Én a pizza tésztásat készítem,de semmi köze az olasz paradicsomos változathoz. A feltéthez egy nagy adag hagymára lesz szükségünk, aminek édességét remekül ellensúlyozza a szardella és az olívabogyó sóssága. Egy pohárka száraz borral kitűnő provance-i vacsorát varázsolhatunk. 



Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 tk.szárított élesztő
1 tk só
2,4 dl langyos víz
3 tk olívaolaj

5 ek. olvaolaj
1 kg hagyma, vékonyra szelve
1 kis üveg szardella filé
1 marék fekete olívabogyó
só, bors
babérlevél, rozmaring, oreganó ízlés szerint

Elkészítés:



A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót és az élesztőt. Beleöntjük a langyos vizet, majd az olívaolajat és egy lágy rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen kb. egy óra alatt duplájára hagyjuk kelni.
Ez alatt elkészítjük a feltétet. Az olajon kb. 50 percig pároljuk a fűszerekkel a hagymát, eleinte fedő alatt, majd az utolsó 15 percben már levesszük róla. A babérlevelet kidobjuk.
A tésztát 30x40 cm-re nyújtjuk, sütőlemezre helyezzük, megkenjük a hagymával, keresztbe elrendezzük a lecsepegtetett szardellafiléket, megszórjuk az olívabogyókkal.
230 fokon 15-20 perc alatt arany barnára sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése