Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kg zsenge cukkini
fél csokor petrezselyemzöld
fél csokor menta
3-4 ek görög joghurt
1 marék szeletelt mandula vagy fenyőmag
pár csepp citrom
só, bors
Elkészítés:
- Az olívaolajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, amikor már kezd üvegesedni beledobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd a kockákra vágott cukkinit. Párszor fakanállal jól átkeverjük.
- Felengedjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.Sózzuk, majd beletesszük a petrezselyemzöldet és a mentaleveleket. Fedő alatt puhára főzzük.
- Amikor a cukkini megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a görög joghurtot és ízesítjük pár csepp citrommal és frissen őrölt borssal.
- Egy serpenyőt felmelegítünk, beleszórjuk a fenyőmagot vagy a szeletelt mandulát és szép aranybarnára pirítjuk.
- A levest hűtőbe tesszük, jó hidegen tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése