2015. július 8., szerda

Hideg mentás cukkini krémleves

A krémlevesek általában gyorsan elkészíthetőek, nem kivétel ez alól a cukkiniből készült sem. A mostani kánikulában, pedig kifejezetten üdítő ez a mentás változat.



Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kg zsenge cukkini
fél csokor petrezselyemzöld
fél csokor menta
3-4 ek görög joghurt
1 marék szeletelt mandula vagy fenyőmag
pár csepp citrom
só, bors

Elkészítés:


  1. Az olívaolajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, amikor már kezd üvegesedni beledobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd a kockákra vágott cukkinit. Párszor fakanállal jól átkeverjük.
  2. Felengedjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.Sózzuk, majd beletesszük a petrezselyemzöldet és a mentaleveleket. Fedő alatt puhára főzzük.
  3. Amikor a cukkini megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a görög joghurtot és ízesítjük pár csepp citrommal és frissen őrölt borssal.
  4. Egy serpenyőt felmelegítünk, beleszórjuk a fenyőmagot vagy a szeletelt mandulát és szép aranybarnára pirítjuk.
  5. A levest hűtőbe tesszük, jó hidegen tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése