Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy német
újságban láttam, és azóta minden évben elkészítem.
Húsz perc alatt elkészül,
és amikor már olcsó a cukkini a piacokon, akkor érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
1 kg zsenge cukkini
3 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
6 dl víz
2 dl fehérbor ecet
1 tk. só
10 dkg cukor
1ek. egész fekete bors
1ek. mustármag
2 chili
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és vékony szeletekre gyaluljuk.
Egy fazékba felforraljuk a vizet az ecettel, beledobjuk a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, cukrot és a sót. Pár perc után, amikor már gyöngyözi, mehet bele a cukkini. Három perc után lekapcsoljuk a gázt és tisztára mosott üvegekbe töltjük. Lezárjuk, majd fejre állítjuk az üvegeket. Öt perc után száraz dunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése