Mi a forróságban csak csicseriborsó salátát és egy kis kenyeret ettünk mellé.
Hozzávalók:
1-1,2 kg csirke
olívaolaj
1 kisebb fej hagyma,
1 tk. római kömény
1 dl száraz fehérbor vagy víz
3 kápia paprika,
1 padlizsán,
5 paradicsom
1 chili
pár levél lestyán
8-10 levél bazsalikom
só, bors ízlés szerint
- A csirke darabokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Egy edénybe olívaolajat hevítünk és a húsok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Inkább két részletben csináljuk, hogy piruljon és ne főjön. Amikor elkészült egy tányérra szedjük és félre tesszük.
- Ugyanebbe az edénybe lepirítjuk, az ujjnyi csíkokra vágott paprikát.Kiszedjük, majd jöhet a kockára vágott padlizsán.
- Az edénybe egy löttyintésnyi olívaolajon megfuttatjuk először a római köményt, majd a kockára vágott hagymát. Mehet bele az elősütött hús, pár percig tovább pároljuk, amíg el nem fövi a levét. Felöntjük borral, hagyjuk ,hogy az alkohol elpárologjon, beletesszük a lestyánt, a bazsalikomot.és a chilit. Sózzuk és bőven tekerünk rá borsot. Lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.
- Óvatosan összekeverjük az elősütött zöldségekkel és a felkockázott paradicsommal. Mehet vissza a sütőbe, addig, amíg a hús meg nem puhul, de a zöldségek még nem főnek szét.
- Tálalásnál tehetünk rá egy kanál görög joghurtot vagy tejfölt. Köretnek bulgurt, jázmin rizst vagy egyszerűen friss kenyeret kínáljunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése