Szeptemberben, amikor megjelenik a piacon a cseresznyepaprika, minden évben elkészítem ezt az előételt. Az eredeti recept 2006-ban jelent meg egy olasz gasztromagazinban. (Cucina no problem) Nagyon könnyen elkészíthető, a lényeg, hogy a paprikákból a magokat és az ereket távolítsuk el, így lesz kellemesen csípős ! Pecorino sajttal(juhsajt) az igazi , de ha nem szeretjük vagy nem jutunk hozzá, használhatunk nyugodtan parmezánt is. Tökéletes előétel vagy könnyű vacsora, azoknak akik szeretik a csípős ízeket.
Hozzávalók:
4 főre
16 nagyobb cseresznye paprika
15 dkg pecorino vagy parmezánsajt
16 levél friss majoranna vagy oregánó levél
1/2 dl olívaolaj+ 1-2 ek.
2 ek.vörösbor ecet
1 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A paprikákat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, a száránál levágjuk egyenesre. Egy kiskanál segítségével kikaparjuk a magokat és az ereket. (Húzzunk gumikesztyűt vagy utána többször mossunk kezet!)
- Keverjük össze az olívaolajat, a vörösbor ecetet, az összezúzott fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk és bőven tekerjünk rá borsot. A sajtot daraboljuk 16 egyenlő részre.
- Egy kisebb tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk. A paprikákat megtöltjük, egy-egy kocka sajttal, pár kanál öntettel és mindegyik tetejére teszünk egy levél majorannát vagy oregánót.
- A kiolajozott tálba sorakoztatjuk, majd 200 fokon, 12-15 percig sütjük.
- Pirítóssal tálaljuk, még melegen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése