Hozzávalók:
1 csésze rizs ( a kerekszemű, arborio, a legjobb hozzá)
4 dl víz
1,2 l zsíros tej
2 dl tejszín
15-20 dkg cukor
1 vanília rúd
csipet só
3 tojásárgája
2 ek. étkezési keményítő
Elkészítés:
- A megmosott rizst csipet sóval és a 4 dl vízzel feltesszük főni.
- Amikor elfőtt a víz, hozzáadjuk a tej kétharmadát,a tejszínt a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Gyakran megkeverve, addig főzzük, míg a rizs megpuhul. A tejből, még önthetünk hozzá.
- A tojások sárgáját elkeverjük az étkezési keményítővel, a maradék tejjel, majd a forró rizshez öntjük és elzárjuk a gázt.
- A megfőtt rizst kis tűzálló tálakákba kanalazzuk,( kb.8 adag lesz belőle) és egy vízzel félig teli tepsibe állítjuk, majd 200 fokon kb.20 percig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz. Akkor jó, ha még a közepe picit lágy, így lesz a kihülés után finom krémes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése