2015. szeptember 24., csütörtök

Céklaleves


 A cékla azok közé a zöldségek közé tartozik, amit vagy utál valaki, vagy szeret. Utóbbiaknak ajánlom ezt a levest. Nagyon kellemes ízvilágú és egyáltalán nem hasonlít a hagyományos ecetes-tormás céklasalátához.Így ősszel érdemes langyosan fogyasztani, nyáron pedig hidegen.






Hozzávalók:

6-7 kisebb cékla
1szál sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk.cukor
fél citom leve
1 késhegyegynyi gyömbér
só, frissen őröltbors
 joghurt vagy görög joghurt a tálaláshoz
pár szál kapor

 Elkészítés:

  1. A céklát és a sárgarépát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasba tesszük a feldarabolt zöldségeket és a megtisztított, ketté vágott vöröshagymát, fokhagymát. Felöntjük, annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és borsozzuk. Erős lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a cékla megpuhul.
  2. Leturmixoljuk. Belecsavarjuk a citromot, hozzáadjuk a gyömbért és a cukrot.
  3. Jól átkeverjük, majd szobahőmérsekletűre hűtjük.
  4. Tálalásnál görög joghurtot és kaprot adunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése