A cékla azok közé a zöldségek közé tartozik, amit vagy utál valaki, vagy szeret. Utóbbiaknak ajánlom ezt a levest. Nagyon kellemes ízvilágú és egyáltalán nem hasonlít a hagyományos ecetes-tormás céklasalátához.Így ősszel érdemes langyosan fogyasztani, nyáron pedig hidegen.
Hozzávalók:
6-7 kisebb cékla
1szál sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk.cukor
fél citom leve
1 késhegyegynyi gyömbér
só, frissen őröltbors
joghurt vagy görög joghurt a tálaláshoz
pár szál kapor
Elkészítés:
- A céklát és a sárgarépát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasba tesszük a feldarabolt zöldségeket és a megtisztított, ketté vágott vöröshagymát, fokhagymát. Felöntjük, annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és borsozzuk. Erős lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a cékla megpuhul.
- Leturmixoljuk. Belecsavarjuk a citromot, hozzáadjuk a gyömbért és a cukrot.
- Jól átkeverjük, majd szobahőmérsekletűre hűtjük.
- Tálalásnál görög joghurtot és kaprot adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése