Hozzávalók:
35x25 cm tepsihez
220 g puha vaj
60 g porcukor
300 g liszt
egy csipet só
a krémhez:
4 tojás
250 g cukor
80 g liszt
fél tk. sütőpor
1 dl citromlé
2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Robotgéppel habosra keverjük a vajat és a porcukrot. Alacsony fokozatra kapcsolva bele dolgozzuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd az ujjainkkal egyenletesen szétnyomkodjuk. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Közben elkészítjük a krémet: egy keverőtálba ütjük a tojásokat és robotgéppel 8-10 perc alatt felhabosítjuk a cukorral. (a kimért cukrot három részletbe öntsük a tojásokhoz) Belekeverjük citromlevet és a héjat, legvégül a sütőporral elkevert lisztet.
- Öntsük az elősütött alapra, majd tegyük vissza a sütőbe 20- 25 percre.
- Hagyjuk teljesen kihülni szeletelés előtt és porcukorral meghintve tálaljuk.
Cecil
Elkeszitettem;-)Isteni!koszonom a receptet!Zsuzsi
VálaszTörlés