Én, azért változtattam rajta, a pizzatésztát magam gyúrtam és kicsit kevesebb barna cukrot tettem a mázba! Sajt és sonka annyi kell, ami befed egy 30x40 cm téglalapot, nekem ez 9-9 szelet volt.
Nyugodtan el lehet készíteni előre, sütésig a hűtőben tárolni, csak akkor, hideg sütőbe tegyük és utána melegítsük fel 180 fokra. Langyosan a legfinomabb!
Hozzávalók:
(12 tekercshez)
a tésztához:
250 g liszt
1 tk. só
3,5 g szárított élesztő
fél tk.cukor
1,5 dl langyos víz
2 ek. olívaolaj
9 szelet szeletelt sajt, pl.: Ementáli
9 szelet prágai sonka
a mázhoz:
10 dkg vaj
1 ek. Worcestershire szósz
1 ek. barna cukor
1,5 ek. dijoni mustár
1 ek. mák
Elkészítés:
- Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
- Lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre vágjuk.
- Kibélelünk sütőpapírral egy 20x30 cm-es sütőtálat, a tekercseket beletesszük. Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk kelni legalább 20 percig.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy lábasban összeforraljuk a máz hozzávalóit, majd egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.
- Az előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat:
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése