2016. február 2., kedd

Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mázzal

Külföldi gasztroblogokat olvasgatva találtam ezt a receptet hónapokkal ezelőtt, akkor lementettem, de el is feledkeztem róla, míg egyszer csak megláttam a Kiskegyed oldalán. Hoppá, ismerős ez valahonnan felkiáltással, visszakerestem! Az eredeti recept Kevin & Amanda-tól származik, nagyon szép fotókkal. Sokat nem bajlódtak az újságban a recepttel, leközölték ugyanazokkal a képekkel és magyar szöveggel.

Én, azért változtattam rajta, a pizzatésztát magam gyúrtam és kicsit kevesebb barna cukrot tettem a mázba! Sajt és sonka annyi kell, ami befed egy 30x40 cm téglalapot, nekem ez 9-9 szelet volt.
Nyugodtan el lehet készíteni előre, sütésig a hűtőben tárolni, csak akkor, hideg sütőbe tegyük és utána melegítsük fel 180 fokra. Langyosan a legfinomabb!




Hozzávalók:
(12 tekercshez)

a tésztához:
250 g liszt
1 tk. só
3,5 g szárított élesztő
fél tk.cukor
1,5 dl langyos víz
2 ek. olívaolaj

9 szelet szeletelt sajt, pl.: Ementáli
9 szelet prágai sonka

a mázhoz:
10 dkg vaj
1 ek. Worcestershire szósz
1 ek. barna cukor
1,5 ek. dijoni mustár
1 ek. mák

Elkészítés:

  1. Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük  a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt  szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre vágjuk. 
  3. Kibélelünk sütőpapírral egy 20x30 cm-es sütőtálat, a tekercseket beletesszük. Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk kelni legalább 20 percig.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy lábasban összeforraljuk a máz hozzávalóit, majd egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük. 
  5. Az előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.


Jó étvágyat:
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése