Hozzávalók:
(4-6 adaghoz)
1 csésze csicseriborsó vagy egy konzerv csicseriborsó
fél csésze quiona
6 nagyobb levél kelkáposzta
1 édeskömény
2 vérnarancs vagy narancs
fél gránátalma magjai
1 ek. olívaolaj
só
Elkészítés:
- A csicseriborsót előző este beáztatjuk. Másnap megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük, hagyjuk, hogy kihüljön. A quionát egy szűrőben alaposan átöblítjük, majd egy csésze forrásba lévő vízbe 10-15 perc alatt puhára főzzük.
- A kelkáposzta leveleket leöblítjük, az aljáról levágjuk a világosabb torzsás részt (3-4 cm), majd forrásba lévő vízbe pár percig blansírozzuk (főzzük), utána azonnal jéghideg vízbe tesszük. Így marad meg az üde zöld színe. Kiszedjük,leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Az édesköményt megmossuk, a zöld hajtásait levágjuk félre tesszük. A fehér részét nagyon vékonyan felszeleteljük. Az egyik vérnarancsot megtisztítjuk, karikára vágjuk. A másik narancsnak kifacsarjuk a levét.
- Összeállítjuk a salátát: egy nagyobb tálra egymásra halmozzuk a csicseriborsót, majd a quionát. Utána jön a kelkáposzta, az édeskömény, a narancs, a gránátalma és az édeskömény zöldje. Sózzuk, meglocsoljuk a narancslevével és az olívaolajjal.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése