Hozzávalók:
250 g fehér csokoládé
250 g natur krémsajt vagy mascarpone, szoba hőmérsékletű
6 tojás
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az oldalátkívülről, pedig alufóliával körbe tekerjük, hogy sütés közbe a víz be ne szivárogjon.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehér csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett felolvasztjuk.
- A csokis tálat levesszük a gőzről, belekeverjük a krémsajtot, majd egyesével a tojások sárgáját. A fehérjéből kemény habot verünk és a csokis krémsajtos masszába forgatjuk .
- A masszát tortaformába öntjük, amit egy tepsibe teszünk és öntünk mellé meleg vizet.
- 170 fokon 40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna színű nem lesz. Kikapcsolt sütőbe hagyjuk még 10 percet.
- Amikor teljesen kihült a torta, porcukorral meghintve, savanykás lekvárral tálaljuk.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése