Hozzávalók:
(18 cm-es tortaformához)
A tésztához:
2 tojásfehérje
65 g barnacukor
110 g darált mandula
A krémhez:
2 tojássárgája
30 g barnacukor
1 bourbon vaníliacukor
1 dl tej
1 ek. étkezési keményítő
80 g vaj
40 g szeletelt mandula
Elkészítés:
- Először a krémet készítjük el: a tojássárgákat simára keverjük a cukorral, a vaníliával és a keményítővel. Felöntjük a tejjel és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kockára vágott vajat, félre tesszük.
- A mandulás tésztához a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
- Egy 18 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihülni, majd kettévágjuk a tésztát.
- Összeállítjuk a tortát: a krém felét az egyik lapra kenjük, rátesszük a másik lapot, majd a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
- Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, amikor kihült a torta tetejére szórjuk.
- Pár órára tegyük a hűtőbe!
Jó étvágyat hozzá!
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése