2016. április 20., szerda

Vaníliás túrópuding eperrel

 Túróból számtalan variációban készíthetünk finom és könnyű édességeket, ami hatékonyan csillapítja az édesség utáni vágyunkat. Ez a  puding is nagyon gyorsan elkészül és ha a cukrot valami egészségesebb cukorpótlóval helyettesítjük, akkor egy igazán alakbarát desszeretet kanalazhatunk ebéd után vagy uzsonnára.




Hozzávalók:
(6 adaghoz)

5 dl tej
3 tojássárgája
4 ek.cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
1,5 ek. utifűmaghéj
1 cs bourbon vaníliacukor
25 dkg tehéntúró

3 ek.szeletelt mandula
10-12 szem eper

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat, a cukorral, a vaníliával és az utifűmaghéjja összekevejük, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd beleöntjük a túrót és botmixerrel jól beledolgozzuk. Hideg vízzel kiöblített formákba  adagoljuk és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a mandulát. Az öntethez az epret leturmixoljuk, ha szükséges, akkor édesíthetjük.
  3. Tálalásnál egy tányérra borítjuk a pudingot, szórunk mellé a pirított mandulából és meglocsoljuk az eperöntettel.
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése