Hozzávalók:
(6 adaghoz)
5 dl tej
3 tojássárgája
4 ek.cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
1,5 ek. utifűmaghéj
1 cs bourbon vaníliacukor
25 dkg tehéntúró
3 ek.szeletelt mandula
10-12 szem eper
Elkészítés:
- A tojássárgákat, a cukorral, a vaníliával és az utifűmaghéjja összekevejük, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd beleöntjük a túrót és botmixerrel jól beledolgozzuk. Hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a mandulát. Az öntethez az epret leturmixoljuk, ha szükséges, akkor édesíthetjük.
- Tálalásnál egy tányérra borítjuk a pudingot, szórunk mellé a pirított mandulából és meglocsoljuk az eperöntettel.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése