2015. október 10., szombat

Marokkói csicseri ragu

 Ezen a héten olvastam ezt a receptet Fűszer és Lélek oldalán. El is határoztam, hogy hamarosan megfőzöm, mivel nagyon szeretjük ezt az ízvilágot. Kicsit változtattam a recepten, lehet, hogy így már nem is igazán autentikus, de nagyon-nagyon  finom.







Hozzávalók:

3 ek. olívaolaj
50 dkg darált hús ( marha, birka, csirke)
1 tk. római kömény
1 tk. koriander mag
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
1 sóban eltett citrom héja vagy 1 citrom héja
1 marék fekete olívabogyó
só, bors

2 csésze csicseriborsó  megfőzve vagy 2 doboz konzerv csicseriborsó
3 ek. olívaolaj
2 tk. őröltfűszerpaprika

1 csokor petrezselyemzöld
2 szál újhagyma vagy lila salottahagyma
5 dkg fenyőmag
1 ek. zataar

Elkészítés:

  1. A megfőtt, lecsepegtetett csicseriborsót, még melegen összekeverjük a 3 ek. olívaolajjal és fűszerpaprikával.
  2. Egy kisebb serpenyőben megpirítjuk a római köményt és a koriander magot. Mozsárba összetörjük.
  3. Olívaolajon a darált húst jól lepirítjuk, egy tányérba szedjük. A serpenyőbe tesszük az összezúzott fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a hámozott paradicsommal. Belereszeljük a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. A húst is belekeverjük, majd lefedve kb. 10 percig főzzük. A legvégén mehet bele összevágott olívabogyó!
  4. A tálalás előtt gyorsan  összekeverjük a csicserit a paradicsomos raguval. A tetejét megszórjuk a felvágott hagymával, összevágott petrezselyemmel, pirított fenyőmaggal és zataarral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése