Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
50 dkg darált hús ( marha, birka, csirke)
1 tk. római kömény
1 tk. koriander mag
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
1 sóban eltett citrom héja vagy 1 citrom héja
1 marék fekete olívabogyó
só, bors
2 csésze csicseriborsó megfőzve vagy 2 doboz konzerv csicseriborsó
3 ek. olívaolaj
2 tk. őröltfűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
2 szál újhagyma vagy lila salottahagyma
5 dkg fenyőmag
1 ek. zataar
Elkészítés:
- A megfőtt, lecsepegtetett csicseriborsót, még melegen összekeverjük a 3 ek. olívaolajjal és fűszerpaprikával.
- Egy kisebb serpenyőben megpirítjuk a római köményt és a koriander magot. Mozsárba összetörjük.
- Olívaolajon a darált húst jól lepirítjuk, egy tányérba szedjük. A serpenyőbe tesszük az összezúzott fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a hámozott paradicsommal. Belereszeljük a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. A húst is belekeverjük, majd lefedve kb. 10 percig főzzük. A legvégén mehet bele összevágott olívabogyó!
- A tálalás előtt gyorsan összekeverjük a csicserit a paradicsomos raguval. A tetejét megszórjuk a felvágott hagymával, összevágott petrezselyemmel, pirított fenyőmaggal és zataarral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése