Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
1 nagy zeller, felkockázva
1 burgonya , felkockázva
1,5 l húsleves vagy víz
4 ek. tejszín
só, bors
2 marék dió, durvára vágva
2-3 savanykás alma, felkockázva
1 ek olívaolaj
1 tk.vaj
1 ág romaring
Elkészítés:
- Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zellert és a burgonyát. Jól átkeverjük, majd felöntjük, annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve, puhára fözzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük , majd a tejszínnel még egyet forralunk rajta.
- A diót egy száraz serpenyőbe megpiríjuk, félretesszük. Ugyanabba az edénybe öntünk egy evőkanálnyi olívaolajat, beletesszük az almakockákat és a rozmaringot. Erősebb lángon sütjük, úgyhogy minden oldala kapjon egy kis színt és megpuhuljon. Inkább rázogassuk, mint keverjük, így szépen egybe maradnak az almakockák. A legvégén dobjuk rá a vajat.
- Tálalásnál a forró leves közepére halmozunk a sült almából és megszórjuk pirított dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése