2015. november 9., hétfő

Fekete rizs puding maracujával


A fekete rizs Délkelet Ázsiában nagyon népszerű alapanyag. Évszázadokkal ezelőtt "tiltott rizsnek" hívták, mert csak a nemesek fogyaszthatták. Napjainkban, már úgynevezett szuper élelmiszerként tartják számon. Használják köretként, szusikhoz és édességekhez. Ázsiai boltokban könnyen beszerezhető.  Glutén mentes és a puding nem tartalmaz hozzáadott cukrot így fogyókúrába is beilleszhető.






Hozzávalók:
(6 adaghoz)

25 dkg fekete rizs, leöblítve, kb. két óráig vízbe áztatva
1 dodoz kókusztej
1 érett banán
2-3 maracuja
2 ek.kókusz chips
csipet só


Elkészítés:

  1. A rizs kezdjük el főzni kb. 4dl vízbe, alacsony  lángon, 15-20perc után adjuk hozzá a kókusztej felét. Fakanállal kevergessük, nehogy leégjen. Addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul, ha szükséges öntsünk még hozzá a kókusztejből.
  2. A banánt botmixerrel pürésítsük és keverjük az elkészült pudinghoz.
  3. A kókusz chipset egy száraz serpenyőbe pirítsuk világos barnára. A maracujákat vágjuk hosszába ketté és kaparjuk a gyümölcshúst egy tálkába.
  4. Adagoljuk kisebb poharakba a pudingot, tegyünk a tetejére a maracujából, és szórjuk meg a pirított kókusz chipssel.
Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése