Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15 dkg finomliszt
1 tojás
csipet só
3 marék dió
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
5 dkg frissen reszelt parmezán
olívaolaj
só
Elkészítés:
- A burgonyát egészben, héjastól megfőzzük, langyosra hütjük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük vagy lereszeljük. (a sajt reszelőn)
- A nyújtódeszkára borítjuk a kihűlt burgonyát, rászórjuk a lisztet és egy csipet sót. Közepébe egy mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, egy villával felverjük, majd beledolgozzuk a burgonyás lisztbe. Jól összegyúrjuk, egy lágy rugalmas tésztát kapunk.
- A tésztát, jól lisztezett felületen, 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat, kicsit megsodorjuk, majd, kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Villával nyomhatunk bele mintát, hogy igazán autentikus legyen. Én, nem szoktam! Pihentessük deszkán legalább 15 percig.
- Egy lábasba tegyünk vizet, amikor felforrt sózzuk, majd 3-4 perc alatt főzzük ki a gnocchit. Közben egy szárazon pirítsuk meg a diót, vigyázva, hogy meg ne égjen! Borítsuk egy deszkára és vágjuk apróra.
- Egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát és alacsony lángon pirítsuk, adjuk hozzá a diót, a kakukkfüvet és egy csipet sót. 2-3 perc után elzárjuk a gázt, majd beleforgatjuk a megfőzött gnocchit és a sajt felét.
- Azonnal tálaljuk, parmezánnal megszórva!
Jó étvágyat!
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése