Hozzávalók:
4 főre
1 ek. római kömény
2 ek.olívaolaj
1 kisebb sonkahagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
chili (elhagyható)
25 dkg sárgaborsó, beáztatva
2-3 dl csirke alaplé vagy víz
3-4 dl sűrített paradicsomlé vagy 1 doboz hámozott paradicsom
só, frissen őrölt bors
fél érett avokádó, kisebb kockákra vágva
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
pár csepp lime vagy citrom
Elkészítés:
- Előző este megmosom, átválogatom a sárgaborsót, majd beáztatom hideg vízbe.
- Másnap egy száraz serpenyőbe megpirítom a római köményt, mozsárba öntöm és összezúzom a fokhagymával együtt.
- Egy lábasba beleöntöm az olívaolajat és megpirítom benne az apróra vágott hagymát. Kicsit lejjebb veszem a gázt, hozzáadom a mozsárból a római köményt és a fokhagymát. A sárgaborsót leszűröm, a hagymához adom, 1-2 percig pirítom.
- Felöntöm az alaplével, sózom és tekerek rá borsot. Lefedve 10 percig főzöm, majd hozzáadom a paradicsomlevet. 20-30 percig még főzöm, többször átkeverve, addig amíg a sárgaborsó megpuhul, de nem fő szét. (ha szükséges pótolom a folyadékot)
- Az avokádót megtisztítom, felkockázom és pár csepp lime-mal ízesítem.
- Tálalásnál a forró főzelékre teszek egy evőkanál avokádót és megszórom petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése