2015. december 6., vasárnap

Mákpuding kiwi szósszal

 A karácsonyi időszakban különösen szeretem, azokat az édességeket, amik kicsit könnyebbek és már előző nap el lehet készíteni. A mákpuding méltó lezárása egy több fogásos ebédnek. Nem túl édes és a kiwiből készült savanykás szósz, pedig nagyon jó kiegészítője. Gyors és igazi "villantós" desszert!









Hozzávalók:
8 adaghoz

4 tojás
100 g barnacukor
1 tk. vanília kivonat
100 g darált mák
1 ek zselatin
5 dl tejszín

6 db érett kiwi, meghámozva, felkockázva
80 g cukor
1 ek méz
1 ek pálinka
1 gránátalma, megtisztítva

Elkészítés:

  1. A tojásokat forró vízfürdő felett a barnacukorral, a vaníliával, a mákkal és a zselatinnal sűrű masszává verjük kézi vagy gépi habverővel. 10 percet hagyjuk hülni, addig felverjük a tejszínt. Óvatosan keverjük a mákos masszához. Kivizezett formákba töltjük(használhatunk egy őzgerinc formát is, csak ha nem szilikon, beleljük ki folpackkal), majd legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A szószhoz a kiwit a cukorral, a mézzel, a pálinkával és két kanál vízzel összeforraljuk. Amikor a kiwi megpuhul turmixoljuk.
  3. Tálalásnál a puding mellé kanalazunk a kiwi szószból és szórunk rá gránátalmát.
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése