Hozzávalók:
1,2-1,5 kg egész csirke, megmosva, leszárítva
a páchoz:
0,5 dl olívaolaj
3 ek.szójaszósz
2 ek. mustár
2 ek. citromlé
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 tk. kakukkfű, szárított
1 tk. pirospaprika
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
- Az egész csirkét a hátára fektetjük, levágjuk a püspökfalatját, majd a gerinc mellett ollóval végig vágjuk, egészen a nyakáig. Ezután a csirkét visszafordítjuk a mellénél megroppantjuk, hogy szépen lelapuljon, majd a szárnyakat benyomjuk a combok alá.
- Sózzuk és a páclé hozzávalóit összekeverjük. Jól bedörzsöljük vele a csirkét, mindkét oldalán. Betesszük egy sütőtálba, amibe majd megsütjük, lefedjük és 10-12 órára hűtőbe tesszük, lehetőség szerint legalább egyszer átfordítjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 1,5 óra alatt megsütjük a csirkét, néha meglocsoljuk a páclével. Félidőben levesszük a fedőt, hogy a bőrös rész ropogósra süljön.
Jó étvágyat!
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése