2015. december 5., szombat

Taco marhahússal és avokádóval

A marhahúsos taco, egy hagyományos mexikói étel, ami búza- vagy kukoricalisztből készült, összehajtogatott tortilla, megpakolva sok zöldséggel, hússal és nyakon öntve valamilyen szósszal vagy tejföllel.




Hozzávalók:
4 darabhoz

4 puha tortillalap, 20 cm-es
25-30 dkg marha hátszín
2 ek. olívaolaj
1 tk. taco fűszerkeverék
4 marék vegyes zöld saláta
12 szem koktélparadicsom, negyedelve
1 kisebb lilahagyma, vékonyra szeletelve
1 avokádó, kockákra vágva
8 dkg cheddar sajt, kisebb kockákra vágva
1 lime
tejföl
só,bors

Elkészítés:

  1. A hátszínt megszórjuk a fűszerkeverékkel.  A konyhapulton hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Egy forró serpenyőben olívaolajon 3-4 percig sütjük oldalanként. Tányérra tesszük, sózzuk és egy másik tányérral lefedve pihentetjük 10 percig.
  2. Közben előkészítjük a többi alapanyagot, a húst keresztbe vékony szeletekre vágjuk.
  3. Összeállítjuk a taco-kat: száraz serpenyőbe melegítsük langyosra a tortillákat, tegyünk a felére, a salátából,a paradicsomból, a lilahagymából, a hátszín szeletekből, az avokádóból és a sajtból, púpozzuk meg egy kanálnyi tejfőllel, ízesítsük pár csepp lime-mal, egy csipet sóval és frissen őrölt borssal. 
  4. A tortillákat félbe hajtva langyosan tálaljuk!
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése