2015. június 2., kedd

Túrós zabpelyhes süti

Egy igazi alakbarát édesség. Öt perc az előkészítése és amíg a sütő bemelegszik, addig a zabpehely is megszívja magát és mehet is a sütőbe. Most egy aszalt gyümölcsös változatot mutatok, de nagyon finom friss, nem túl lédús gyümölccsel is. Langyosan a legfinomabb, kihűlve  pedig jól csomagolható.





Hozzávalók:

50 dkg félzsíros túró
5 tojás
5 ek. tejföl vagy joghurt
10 ek. zabpehely, apróbb szemű
1 ek.édesítőszer vagy 4 ek. barnacukor
pár csepp vanília kivonat
1 marék aszalt áfonya
vaj a kikenéshez
1 ek.zabkorpa


Elkészítés:

A tojásokat egy tálba ütjük, villával kicsit felverjük. Belemérjük a többi hozzávalót, jól összekeverjük.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy pite tálat kivajazunk, megszórjuk zabkorpával. Amikor a sütő bemelegedett a formába öntjük a masszát, elsimítjuk és 30-35 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés: