Hozzávalók:
1 ek. vaj
2 ek. olívaolaj
15dkg sonka
30dgk zöldborsó
1/2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín 30%
2 marék frissen reszelt parmezán
fél csokor petrezselyem
só, bors
szerecsendió
20 dkg szélesmetélt
Elkészítés:
Egy nagy fazékba vizet forralunk a tésztának. A mártáshoz egy serpenyőbe felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat ,beledobjuk a csíkokra vágott sonkát, lepirítjuk. Pár perc után hozzáadjuk a zöldborsót, jól átforgatjuk és felöntjük száraz fehérborral. Sózzuk, bőven tekerünk rá borsot és reszelünk rá szerecsendiót, ízlés szerint. Takarék lángon hagyjuk, hogy a a folyadék a felére csökkenjen. ekkor lefedjük és 5-10 perc alatt puhára pároljuk a borsót.Végül beleöntjük a tejszínt és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. A tagliatelle-t kifőzzük enyhén sós ,lobogó vízben. Leszűrjük, összekeverjük a mártással , két merőkanálnyi főzővízzel és a reszelt parmezánnal. Tálaláskor egy kanál olívaolajat locsolunk a tetejére, megszórjuk egy kis petrezselyem zölddel, és parmezán forgáccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése