Hozzávalók:
(kb. 4 adag)
2 érett avokádó
2,5 dl kókusztej (sűrű)
2 ek. kakaó, cukrozatlan
csipet só
édesítő, ízlés szerint
1/2 tk. őrölt kardamom
1 vérnarancs leve
Elkészítés:
- Az avokádót ketté vágjuk és egy kanállal egy tálba tesszük a belsejét. Hozzáadjuk a kakaót, a sót, a kardamomt és az édesítőt. Ráöntjük a kókusztejet és pürésítjük. Közben kóstolgatjuk, ha szükséges még adhatunk hozzá a kókusztejből és a cukorpótlóból. A lényeg, hogy az avokádó ízét semlegesítsük! Lehet picit hígabb, mert a hütőben picit sűrűsödni fog.
- Adagoljuk tálkákba és fél órára tegyük hűtőszekrénybe. Tálaláskor csorgassuk rá a vérnarancs levét.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése