Hozzávalók:
4 kisebb gömb cukkini
1 dl quiona, többször átöblítve
2 dl víz
csipet só
2 ek. olívaolaj
1 tk. római kömény
5 szál újhagyma, felkarikázva
1 chili paprika (elhagyható)
15 dkg spenót, kb. 2 centis csíkokra vágva
12 szem koktélparadicsom, félbe vágva
fél citrom
5 dkg feta
só
frissen őröltbors
Elkészítés:
- Vízben egy csipet sóval megfőzzük a quionát 15-20 perc alatt. A cukkiniket megmossuk, félbe vágjuk és egy kiskanállal kivájjuk a belső részüket.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a római köményt, majd pár másodperc után az újhagymát és a chilit. Amikor a hagyma már kapott egy kis színt mehet hozzá a cukkini kikapart belseje. Fedjük le a serpenyőt, kb. 3 percig pároljuk, utána mehet bele a spenót, tegyük vissza a fedőt. Legvégül a paradicsomot adjuk hozzá, sózzuk és borsozzuk.
- Az elkészült zöldségekhez keverjük hozzá a megfőtt quionát és csavarjunk rá a fél citrom levét. Egy tűzálló tálat pár csepp olívaolajjal kenjünk ki, a cukkiniket töltsük meg, tegyük a tálba és legvégül morzsoljunk rá fetát.
- 180 fokra előmelegített sütőben lefedve 30-40 percig sütjük amíg a cukkini megpuhul. Az utolsó tíz percben fedő nélkül.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése