Hozzávalók:
2 kisebb feketeretek (25-30 dkg)
10 dkg natur sajtkrém (Lidl, Aldi saját márkás vagy Philadelphia)
3-4 ek görög joghurt vagy házi joghurt
snidling, ízlés szerint
pár csepp citromlé
frissen őrölt bors
só
fél ek. olívaolaj
Elkészítés:
- A retket meghámozzuk, leöblítjük és lereszeljük. Egy csipet sóval összekeverjük és 15 percre félretesszük.
- Közben egy tálba összekeverjük a szobahőmérsékletű krémsajtot a joghurttal, tekerünk bele borsot. A retek levét jól kinyomkodjuk, a sajtkrémbe keverjük, csepegtetünk rá pár csepp citromot. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk .
- A snidlinget megmossuk, leszárítjuk papírtörlőn, majd felvágjuk.
- Az elkészült krémet egy kisebb tálba tesszük megszórjuk snidlinggel és csepegteünk rá olívaolajat. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése