2016. március 2., szerda

Feketeretek krém

A feketeretek jótékony élettani hatását sokan ismerik. Természetes C vitaminés antioxidáns forrás, segíti az emésztést és gátolja az epekőépződést. A legendák szerint, már az ókorba is népszerű volt, levét köhögés ellen használták vagy megfőzve salátának. Könnyen beszerezhető, olcsó gyökér zöldség.







Hozzávalók:

2 kisebb feketeretek (25-30 dkg)
10 dkg natur sajtkrém (Lidl, Aldi saját márkás vagy Philadelphia)
3-4 ek görög joghurt vagy házi joghurt
snidling, ízlés szerint
pár csepp citromlé
frissen őrölt bors

fél ek. olívaolaj

Elkészítés:

  1. A retket meghámozzuk, leöblítjük és lereszeljük. Egy csipet sóval összekeverjük és 15 percre félretesszük.
  2. Közben egy tálba összekeverjük a szobahőmérsékletű krémsajtot a joghurttal, tekerünk bele borsot. A retek levét jól kinyomkodjuk, a sajtkrémbe keverjük, csepegtetünk rá pár csepp citromot. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk .
  3. A snidlinget megmossuk, leszárítjuk papírtörlőn, majd felvágjuk.
  4. Az elkészült krémet egy kisebb tálba tesszük megszórjuk snidlinggel és csepegteünk rá olívaolajat. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Az eredeti recept itt találjátok.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése