2016. március 5., szombat

Ecetes reszelt torma

A házilag elkészített ecetes torma sokkal finomabb és olcsóbb a boltban kapható társainál. Egy kihívás van bene, a torma lereszelése, amit lényegesen megkönnyít egy úszószemüveg és a szabadlevegő! Ezt, a konyhai műveletet egyébként, előszeretettel bízom a férjemre! :)




 Hozzávalók:

3 szál torma (kb. fél kiló)

4 dl víz
2 dl ecet 10%
6 ek. cukor
1,5 tk.só
4 ek. méz

Elkészítés:

  1. A tormát meghámozzuk és lereszeljük. Tisztára mosott üvegekbe nyomkodjuk.
  2. Egy lábasba felforraljuk a vizet, az ecettel a cukorral és a sóval. Pár percig hülni hagyjuk, majd belekeverjük a mézet.
  3. Ráöntjük a tormára és lezárjuk az üvegeket.Aki nagyon csípősen szereti, az hagyhatja egész langyosra hülni a levet. Én, még majdnem forrón öntöm rá, így sokat veszít az "erejéből"!
  4. Hűvös helyre tesszük. Felbontás után hűtőszekrénybe tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése