2016. március 14., hétfő

Túrós kuglóf

Ez a recept egy kb. tíz évvel ez előtti TUPPERWARE katalógusban jelent meg. Nálunk azóta, ha nem is túl gyakran, de az aztalunkra kerül. Gyorsan összeállítható sütemény, ami még egy-két naposan is nagyon puha. Magában, lekvárral vagy gyümölccsel egy kiadós desszert.







Hozzávalók:

250 g puha vaj
150 g cukor
nagy csipet só
1 zacskó bourbon vaníliacukor
2 tojás
250 g félzsíros túró
250 g liszt
1 zacskó sütőpor


Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A puha vajat, a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval gépi habverővel habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat,  majd a túrót. Legvégül a sütőporral elkevert lisztet. Egy nagyon sűrű tésztát kapunk.
  2. Egy kivajazott vagy szilikon formába kanalazzuk a masszát, párszor a pulthoz ütögetjük, hogy jól eligazodjon és az előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
  3. Rácsra tesszük, 5 perc után kiborítjuk a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Cecil



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése