Én egy kicsit spóroltam a cukor mennyiségén, mivel meyer citromot használtam, ami nem annyira savanyú, az íze pedig átmenet a citrom és a narancs között. A piacokon, hiperekben belekeverik a hagyományos citrom közé.
A meyer citromról pár információ itt.
Hozzávalók:
3 tojás
100 g cukor
100 g olvasztott vaj
100 g görög joghurt
2 citrom reszelt héja
30 ml citromlé
200 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet só
a sziruphoz:
50 ml citromlé
40 g porcukor
a mázhoz:
25 ml citromlé
30 g porcukor
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra bemelegítjük.
- A tojásokat és a cukrot robotgéppel pár percig verjük, óvatosan csurgassuk bele a vajat, hagyjuk, hogy jól elkeveredjen. Utána mehet bele a joghurt, a citrom leve és a héja. Legvégül szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Keverjük simára.
- Öntsük egy 20 cm hosszú szilikonformába, ha fém formánk van, béleljük ki sütőpapírral
- 40-45 perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után 10 percig pihentetjük a nyitott ajtajú sütőben, majd további 10 percig rácson hűtjük a formában.
- Kiborítjuk, fogpiszkálóval megszúrkáljuk. Összeforraljuk a sziruphoz a cukrot és a citrom levet, majd meglocsoljuk.
- A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a süteményt.
Jó étvágyat hozzá!
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése