2016. január 15., péntek

Citrom kenyér

A citrom kenyér, egy triplán citromos sütemény! Ugyanis, kell citrom a tésztába, a szirupba, amivel meglocsoljuk és a mázba is, amivel a legvégén bevonjuk a sütinket.
Én egy kicsit spóroltam a cukor mennyiségén, mivel meyer citromot használtam, ami nem annyira savanyú, az íze pedig átmenet a citrom és a narancs között. A piacokon, hiperekben belekeverik a hagyományos citrom közé.
A meyer citromról pár információ itt.




Hozzávalók:

3 tojás
100 g cukor
100 g olvasztott vaj
100 g görög joghurt
2 citrom reszelt héja
30 ml citromlé
200 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet só

a sziruphoz:
50 ml citromlé
40 g porcukor

a mázhoz:
25 ml citromlé
30 g porcukor

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra bemelegítjük.
  2. A tojásokat és a cukrot robotgéppel pár percig verjük, óvatosan csurgassuk bele a vajat, hagyjuk, hogy jól elkeveredjen. Utána mehet bele a joghurt, a citrom leve és a héja. Legvégül szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Keverjük simára.
  3. Öntsük egy 20 cm hosszú szilikonformába, ha fém formánk van, béleljük ki sütőpapírral
  4. 40-45 perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után 10 percig pihentetjük a nyitott ajtajú sütőben, majd további 10 percig rácson hűtjük a formában.
  5. Kiborítjuk, fogpiszkálóval megszúrkáljuk. Összeforraljuk a sziruphoz a cukrot és a citrom levet, majd meglocsoljuk.
  6. A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a süteményt.
Az eredeti recept: dívány.hu.
 
Jó étvágyat hozzá!
Cecil


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése