Hozzávalók:
12 darabhoz
2 csésze csicseriborsó
2 ek. olívaolaj
1 kisebb hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 tk. chilipehely
1 tk. római kömény
1 tk. koriandermag
2 tojás
fél csokor petrezselyem
frissen őrölt bors
só
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Előző este leöblítjük a csicseriborsót, majd kétszeres mennyiségű hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy fazékba öntjük és lefedve pici sóval megfőzzük, de nem teljesen puhára. Tésztaszűrőbe borítjuk, hagyjuk jól lecsepegni.
- Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, elzárjuk a gázt és hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet.
- Egy száraz serpenyőbe megpirítjuk a római köményt és a koriander magot. Mozsárba összetörjük.
- Húsdarálón ledaráljuk a megfőtt csicseriborsót. Összekeverjük a hagymával, a fűszerekkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk. Kézzel jól összegyúrjuk. Nedves kézzel golyókat formálunk, majd kissé ellapogatjuk őket.
- Kétféleképpen süthetjük: forró serpenyőben pici zsiradékon, 3-3 percig oldalanként vagy 30 perc alatt a180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron. Ilyenkor pici olívaolajat locsoljunk a papírra, felidőben pedig forgassuk át.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése