Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. zabpehely
2 ek.chia mag
4 ek.cukor vagy ennek megfelelő édesítő
5 ek.görög joghurt
1 csésze fagyasztott erdei gyümölcs
vaj a forma kikenéséhez
2 ek. zabpehely
Elkészítés:
- Egy tálba felütjük a tojásokat, kicsit felverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, villával jól összekeverjük. Félretesszük 20-25percre, a gyümölcsöt egy csészébe kimérjük.
- Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 20 cm átmérőjű tűzálló tálat kivajazunk, majd beleszórunk 2 ek. zabpelyhet, körbe forgatjuk, hogy minden hova jusson.
- A gyümölcsöt lazán belekeverjük a túrós masszába, belesimítjuk a kivajazott tálba.
- 40-45 perc alatt megsütjük. 15 percig a tálba hagyjuk, majd rácsra borítjuk. Amikor teljesen kihűlt visszafordítjuk egy tálra.
Cecil
Elkészítettem, nagyon jól sikerült és finom sütemény! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés