Hozzávalók:
4 adag
1 ek. olívaolaj
1 ek. vaj
1 kisebb sonkahagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 cm friss gyömbér, lereszelve
1 kg sárgarépa, tisztítva, felkarikázva
7 dl alaplé vagy víz
fél dl tejszín vagy kókusztej
1 marék kesudió
fél csokor petrezselyem vagy koriander
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
- Egy lábasba felmelegítjük az olívaolajat, hozzádobjuk a vajat és a finomra vágott hagymát. Pár alatt üvegesre pirítjuk, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, néhányszor gyorsan átkeverjük.
- Rá borítjuk a felkarikázott sárgarépát , 3-4 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és kb. 20 perc alatt fedő alatt roppanósra főzzük a répát.
- Egy tálba kiszedjük a felét és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, belekeverjük a tejszínt vagy a kókusztejet. Alacsony lángon két percig főzzük tovább.
- Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kesudiót, majd vágódeszkán durvára aprítjuk.
- Tálalásnál csepegtetünk rá tejszínt vagy kókusztejet, megszórjuk kesudióval és finomra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése